dunagaz@dunagaz.hu
+36 33 513 100 * 30 634 0062

Gázipari Konferencia

A DUNAGÁZ Konferencia és Kiállítás

Ha gázipar és konferencia, vagy gázipar és képzés akkor DUNAGÁZ!

Ha gázipar és konferencia, vagy gázipar és képzés akkor DUNAGÁZ!

 

Bizonyára már a kedves Olvasó is találkozott a DUNAGÁZ Konferencia és Kiállítás meghívójával az elmúlt huszonhat év során. Ha véletlenül mégsem, e néhány sor Önnek szól!

 

Konferenciánk legfontosabb célja, hogy egy-egy év elteltével újra összehozza a gázipari szakembereket, és felvetítse az éppen aktuális, vagy jövőbe mutató feladatokat. A témák az elmúlt időszakban szinte kimeríthetetlen forrást jelentettek, hiszen a gázipar folyamatosan változik és erre a szakmai szereplőknek időben választ kell adniuk. Idő közben megerősödött az energiatakarékosság és a környezet védelme iránti igény, melyhez hozzá kellett idomulni a készülék technikáknak, és infrastruktúráknak. Egyre fontosabb kérdés az ellátás biztonság, a gázforrások diverzifikálása, mely új, alternatív útvonalak és források bekapcsolását jelenti a magyar rendszerbe. A földgáz mellett már megjelentek az alternatív energiahordozók (PB, LPG, CNG, LNG, SNG, PSG, biogáz), melyek meglévő rendszerekben történő esetleges szállítását, illetve felhasználást is meg kell oldani. Az emberi élet- és a vagyonvédelem kiemelkedő fontosságú kérdéssé nőtte ki magát az iparban, így szinte minden évben van olyan téma, mely a biztonságtechnikával és munkavédelemmel foglalkozik. Az elosztó hálózati infrastruktúra egyes részei lassan elérik az építéskor megjelölt élettartam határokat, így azok rekonstrukciója is hamarosan aktuálissá válik. Ehhez a gyártók mindig biztosítják a legújabb ipari vívmányokat, melyeket a konferencia résztvevői személyesen is megtekinthetnek a kapcsolódó kiállításon. A nyomásszabályozás, a PE és acél gázvezetékek és szerelvények, a gázmérés, a smart technológiák legújabb típusai, a térinformatika, a digitalizált hálózat üzemeltetés, a hegesztés technológia, az égéstermék elvezetés, vagy a készülékek légellátása csak kiragadott elemei az előadásokban és kiállításon megjelenő innovációknak. A szakmát érintő jogszabályi előírások változása, a szabályozó hatóságok szerkezetében és feladatkörében történő átrendeződés szintén a minden évben előkerülő témákat gyarapítja. A magyar gáziparnak mindig is voltak és lesznek feladatai, melyek megoldási javaslatait és tapasztalatait a konferencia előadói és résztvevői kötött, illetve kötetlen keretek között is meg tudják osztani egymással.

 

Bízunk benne, hogy Ön is, Kedves Olvasó, kedvet kapott konferenciánkhoz és jövő áprilisban a szakmai közönség soraiban köszönthetjük!