Europass-kiegészítő

Europass képesítőbizonyítvány-kiegészítő

A képesítő vizsga sikeres teljesítését igazoló képesítő bizonyítványról Europass képesítőbizonyítvány-kiegészítő kiállításának igénylésére van lehetőség a magyar mellett angol, német, francia, olasz és spanyol nyelveken, mely csak az eredeti bizonyítvánnyal együtt érvényes. Az elérhető szakképesítések listáját a Nemzeti Referencia Központ rendszerében tudja megtekinteni a Látogatóknak menüponton belül a Szakmajegyzék és Programkövetelmény szerinti Bizonyítvány-kiegészítők megtekintése lehetőségre kattintva. Azon szakmák esetében, amelyek nem szerepelnek a listában, meg kell igényelni annak kidolgozását és fordítását, ami hosszadalmas eljárás lehet.
Az Europass-kiegészítő kiállításának menetéről ide kattintva tájékozódhat!

A képesítőbizonyítvány-kiegészítő kiállításához szükségünk van a képesítő bizonyítványának másolata mellett a következőkre:

  • a képzés teljes óraszáma
  • az elméleti órák száma
  • a gyakorlati órák száma
  • az egybefüggő szakmai gyakorlat óraszáma (amennyiben volt)

Ezekről a képzésszervező tud Önnek tájékoztatást adni, a képzésre vonatkozóan nekünk információnk nincsen.

Az angol nyelvű bizonyítvány-kiegészítő kiállítása díjmentes, német, francia, olasz és spanyol nyelvek igénylése esetén 15.000,- Ft/idegen nyelv/bizonyítvány a(z) 292/2023 (VII.6.) kormányrendelet szerint. Ehhez hozzáadódik a postaköltség összege, mely a küldemény súlya alapján kerül megállapításra. Pénzügyünk számlát küld a kiállítás díjáról és a postaköltségről, melyhez szükségünk van az Ön számlázási címére, az elküldéséhez pedig a levelezési címére. Amint az összeg kiegyenlítésre kerül, elpostázzuk a kért dokumentumot.

Az Europass-kiegészítő igénylésével kapcsolatban a vizsga@dunagaz.hu e-mail címen várjuk megkeresését!